Од Југохром најавуваат дека е можно годинава да се догради системот за отпрашување

Петта година изминува откако прекина работата на фабриката за производство на феролегури „Југохром” во тетовско Јегуновце поради неисполнетите обврски за

Прочитај повеќе

Сеуште нема решение за „Југохром“

Владата да најде начин состојбата со „Југохром“ што побрзо да се разреши, оти состојбата во овој индустриски капацитет дополнително се

Прочитај повеќе