Барање за работа со скратено работно време

Барање за работа со скратено работно време Согласно Законот за работни односи на работникот кој работи на особено тешки, напорни

Прочитај повеќе

Јуридика: Дали би можеле да се мотивирате само дололку ви ги подобрат работните услови или сепак ве мотивира само финансискиот аспект?

Дали нематеријалната мотивација е вистинска мотивација на работното место? Денес е сабота. Кога би можеле да бирате дали би работеле

Прочитај повеќе

Јуридика: Дали младите се вработуваат на безбедни и здрави работни места?

ДАЛИ МЛАДИТЕ СЕ ВРАБОТУВААТ НА БЕЗБЕДНИ И ЗДРАВИ РАБОТНИ МЕСТА? Вработувањето на младите лица по завршување на образованието е предизвик

Прочитај повеќе

Јуридика: Дигитализацијата на работните места

Дигитализација на работните места На 15.01. и 16.01.2020 година, во Белград, се оддржа обука на тема DIGITS – прилагодување на

Прочитај повеќе

Јуридика учествуваше на средба за “Националната стратегија за развој на екосистем за социјални претпријатија”

Фејсбук статус на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“: Дел од тимот на Асоцијација за правно –

Прочитај повеќе

Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, се залага за еднакви права и еднаков третман на лицата со посебни потреби

„Една од основните цели на постоењето и делувањето на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, е залагањето

Прочитај повеќе

Одржана меѓунардната конференција „Правни трансплантации – позајмување на нормите или тивка војна за правна супрематија“

Фејсбук статус на Асоцијацијата за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“: Меѓнародна конференција од областа на правото – Белград

Прочитај повеќе

Обука за условите, вршењето и траењето на практиканската работа

Претседателот на Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“, проф. д-р. Лазар Јовевски вчера учествуваше на обука во

Прочитај повеќе

Експерти од тимот на Јуридика учествуваа во активности за унапредување на Безбедноста и здравјето при работа

Експерти од тимот на Јуридика учествуваа во активности за унапредување на Безбедноста и здравјето при работа на вработените во градежниот

Прочитај повеќе

Јуридика организира нова обука

Асоцијација за правно – економски истражувања и едукација „Јуридика“ и Конто Профит Ве покануваат на: ПРАВНО – ЕКОНОМСКО СОВЕТУВАЊЕ на

Прочитај повеќе