љубовен хормон

Uncategorised

Студијата кај глувци покажа дека окситоцинот спречува губење на меморијата во Алцхајмерова болест

Окситоцин, хормон на задната хипофиза, честопати се нарекува љубовен хормон заради неговата улога во социјалната врска, репродукција и раѓање на

Read More