Њујорк вложува напори да ги вработи повторно работниците кои беа отпуштени поради непримање на вакцина против Ковид -19

Њујорк Сити вложува напор за да се вработат работниците кои претходно оваа година биле отпуштени од работа поради тоа што

Прочитај повеќе

Вознемирувачко видео: Маж избоде двајца вработени во музејот МоМА во Њујорк

Редовен посетител на Музејот на модерна уметност во Њујорк (MoMA), на кого неодамна му била одземена членската карта поради недолично

Прочитај повеќе

Градоначалникот на Њујорк почна да добива плата во криптовалути

Градоначалникот на Њујорк, Ерик Адамс соопшти дека во петок ќе ја добие првата плата од своето работно место, и тоа не во

Прочитај повеќе

Њујорк вобедува задолжителна вакцинација за сите работници

Градоначалникот на Њујорк, Бил де Блазио, најави дека сите жители на најголемиот американски град ќе мора да се вакцинираат до

Прочитај повеќе

Сите вработени во Њујорк мора да се вакцинирани, инаку ќе останат без плата

За Њујорк денеска е прв ден откако по налог на градоначалникот Бил де Бласио сите градски вработени мора да се

Прочитај повеќе

Најголемиот здравствен институт во Њујорк отпушти 1.400 невакцинирани лица

Нортвел Хелт, најголемата институција за пружање здравствена заштита во државата Њујорк, во понеделникот објави дека 1.400 вработени – помалку од

Прочитај повеќе

Њујорк од денес ќе ги отпушта вработените во училиштата што не се вакцинирани

Сите што денес нема да приложат доказ за вакцинирање ќе бидат пуштени на неплатено отсуство ВАШИНГТОН — Одделот за образование

Прочитај повеќе

Националната гарда на местото на невакцинираните медицинари во Њујорк

Гувернерката на државата Њујорк, Кети Хоукел размислува да ги вработи припадниците на Националната гарда и здравствени работници од другите американски

Прочитај повеќе

Болница во Њујорк престанува со породувања, бидејќи акушерките не сакаат да се вакцинираат

Болница во северниот дел на американската држава Њујорк објави дека привремено ќе го прекине породувањето откако шест вработени во родилиштето

Прочитај повеќе

Градот Њујорк ќе плати 100 долари на секој кој ќе прими прва доза на вакцина

Њујорк од петок ќе започне да плаќа по 100 долари на секој кој во центарот за имунизација со кој управува

Прочитај повеќе