- Advertisement -
ЕкономијаСветСветот на работникот

Uber отпушти 3.500 вработени преку Zoom

417views

Оваа недела, Uber отпушти 3.500 вработени, што претставува 14 проценти од работната сила, а вработените ја добија оваа вест преку Zoom видео повик, објави Forbes.

Поради пандемијата, на многу компании им е тешко, нивните приходи се значително намалени, а профит скоро и да нема.

Advertisement

Повеќе прочитајте на USB.mk

Advertisement
Advertisement