ЕкономијаСветСветот на работникот

“Wells Fargo” продолжува со отпуштања

56views

„Wells Fargo“ уште во јули најави дека ќе започне голема иницијатива за намалување на трошоците во оваа година, бидејќи банката се подготвува за големи загуби од кредирањето, откако пандемијата ја погоди способноста на нивните клиенти да ги покријат своите заеми. Во исто време, банката продолжува да се соочува со потешкотии во врска со низата скандали во 2016-та година што ја чинеа милијарди долари казни и отписи.

Повеќе прочитајте на на пари.мк