НовостиПравдаСветот на работникот

Ампева револтирано: „Срам и арам. И на вас и на премиерот“

   Време за читање 1 минута

Фејсбук статус на Кристина Ампева:

И уште не ми се верува дека таче си тресна глупост, си даде препорака наспроти закон, им даде ветар во грб на работодавачите од тие дејности да ги остават вработените без слободен ден за сите новогодишни и божиќни празници, а ниеден од министри, советници, не му рече дека законот е дециден и вели забрана за работа во недела. Министерство за труд и социјална политика , ќе излезете ли да објасните дека законот со кој се фалевте дека го газите? Дека таче не ја знае содржината и дека е кршење на закон работењето кое го најавија маркетите? А за вас, газди кои направивте и понеделник и бадник да работат луѓето, да знаете зошто немате работници и постојано си имате отворени огласи за работа! Срам и арам. И за вас и оној, wannabe премиер.