Бесими без плата го остави и претседателот Пендаровски

Министерот Бесими го остави Пендаровски и неговите вработени без плата. Ова го потврдија и од кабинетот на Претседателот. Првиот финансиер

Прочитај повеќе

Левица: Продолжува тоталитарниот однос на власта кон медиумските работници

Министерот за економија Крешник Бектеши, на вчерашната прес-конференција, по поставено прашање од новинарите, со несоодветен и дрзок коментар ги омаловажи.

Прочитај повеќе

Од прилепските училишта во првото полугодие се испишале околу 130 ученици

За само првото полугодие, од прилепските училишта се испишале околу 130 ученици и со нивните родители заминале во странство. Ова

Прочитај повеќе

Македонските граѓани со најмногу неработни денови на Балканот, работодавачите бараат промени во листата

Македонија лидер во регионот по бројот на неработни денови годишно. Според истражувањето на ТРТ Балкан, земјава има вкупно 28 денови

Прочитај повеќе

Платите во МФ ќе се покачат, но откако ќе се допрецизираат законските одредби

Вработените во финансии сепак ќе добијат повисоки плати. Но, кои сектори и за колкав процент ќе се знае откако ќе

Прочитај повеќе

Какви мајстори ќе му требаат на градежништвото во 2023 година?

Рационалната потрошувачка на енергија сама по себе веќе не е доволна. Градежниот сектор има за што да размисли, бидејќи мора

Прочитај повеќе

Стечајните работници постари од 64 години нема да имаат право да полагаат за лиценци

Само во Македонија се случува во последните години, стечајни управници со над 70 години да водат милионски предмети и да

Прочитај повеќе

Битиќи: Во 2022 поддржавме 433 компании од преработувачката индустрија и имаме 560 милиони евра странски инвестиции

Преструктуирањето на нашата економија е предизвик на кој се нафати и на кој успешно работи оваа Влада и со гордост

Прочитај повеќе

ССНМ бара Владата под итно да престане со дискредитација на новинарите

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) остро реагира на недоличниот и дрзок односот на министерот за економија, Крешник

Прочитај повеќе

Овој град е поблиску до нас од многу други европски – бара 55,000 работници

Новото истражување на Стопанската комора на Виена го потврди постоењето на голем дефицит кога е во прашање квалификувана работна сила.

Прочитај повеќе