ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Анализа: Кои се 100 најголеми работодавачи во Македонија

   Време за читање помалку од минута

Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, ги промовираше 100-те најголеми компании во Македонија рангирани според нивните остварени вкупни приходи.

Проектот „100 Најголеми“ содржи три категории – најголеми компании по приходи, добивка и број на вработени. Денеска е претставена листата на 100-те најголеми работодавачи во Македонија за 2020-та година или  ТОП 100 компании според бројот на вработени.

Пари заедно со БизнисМрежа.мк во следниот период ќе ја објави и листата на 100 најголеми компании според остварената добивка за 2020-та година.

Целта на проектот „100 Најголеми“ е да допринесе кон развој и јакнење на позитивната деловна клима низ промоција на позитивната деловна пракса на најголемите компании по приход, добивка и број на вработени.

Кои се топ 100 компании според ова рангирање може да видите на Пари.мк