- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

(ВИДЕО) Дебата: Дали се преземени сите мерки за заштита од Ковид – 19 во компаниите?

Дебата - Работник
371views

Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР вчера организираше дебата во однос на проценката на ризикот на работното место при изложеност на Ковид – 19. Модератор на дебатата беше м-р Милан Петковски, претседател на МЗЗПР, специјалистите по трудова медицна, д-р Елисавета Стикова и д-р Тања Петрушевска Синандиновска и м-р Снежана Јанкова Петковска, дипломиран инженер по Заштита при работа. 

Имено, главното прашање во дебатата е дали во нашата земја се преземени сите мерки и активности за заштита на здравјето и безбедноста на работниците од појавата и ширењето на болеста КОВИД-19 во компаниите и како тие се спроведуваат?

Во продолжение погледнете ја дебатата: