ПравдаСветот на работникот

(Видео) Кои се правата од аспект на безбедност и здравје при работа на текстилните работници?

Кои се правата од аспект на безбедност - Работник
586views

Многумина од работниците од текстилната индустрија бараат одговори на прашањата поврзани со пандемијата на вирусот Ковид – 19 и безбедност и здравје при работа.

Имено, штипска конфекција каде што работат вкупно 100 текстилни работничи е едно од жариштата каде што се рашири корона вирусот. Здравствените власти започнаа масовно тестирање на сите работничките, но и на нивни колешки од уште две конфекции.

Во видеото во продложение се дадени одговори на најчестите прашања поставени од страна на текстилните работници во Македонија.

 

Видеото е изработено од страна на Fair Wear Фондацијата и Македонското здружение за заштита при работа.

Advertisement