НовостиПравдаСветот на работникот

(ВИДЕО) Проф. д-р Јовевски за Недела како ден за одмор – Кои се проблемите во примената?

Проф. д-р Јовевски - Работник
162views
Фејсбук статус на проф.д-р Лазар Јовевски:
АКТУЕЛНИ ЗАКОНСКИ РЕШЕНИЈА ЗА НЕДЕЛАТА КАКО ДЕН ЗА ОДМОР И ПРОБЛЕМИ ВО ПРИМЕНАТА
Законот за работните односи го уредува прашањето на неделен одмор. Но, дали ова се добри решенија? Кои се проблемите за работниците и работодавачите предизвикани од актуелните законски решенија? Погледнете во следново видео…