МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Процената на ризик на работното место клучна за баланс помеѓу заштитата на здравјето и продуктивноста на стопанството

Процената на ризик на работното место - Работник
680views

Се соочуваме со проблем на немање на можност за згрижување на децата. Слично како во училиштата, имаме проблем и во градинките, вели Претседателот на СОНК Јаким Неделков во интервјуто за порталот Работник.

Тој почочи дека младата популација нема кој да ја згрижува во домашни услови. Од таа причина, според него, е неминовно да се отворат градинките, како што сега се отворија и поради тоа е тешко да се најде соодветно решение кое би ја задоволило потребата за безбедно згрижување на децата во градинките од една страна и од друга страна, стопнаството да функционира онака како што работело во нормални услови.