- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Во Македонија на 100.000 работници, четворица гинат на работното место

Фото: Pixbay
938views

Во Македонија само минатата година се регистрирани 152 несреќи при работа, од кои 25 биле фатални, односно завршиле со смрт. Во земјава според Македонското здружение за заштита при работа, стапката на смртни случаи при работа, во споменатиот период изнесувала 3,14% односно на секои 100.000 вработени, гинат од 3 до 4 вработени.

Фото: Pixbay

Повеќе на АлсатМ