МакедонијаПравдаСветот на работникот

Во тек се анализи за намалување на вработените во јавната администрација

Во тек се анализи за намалување - Работник
85views

Јетон Шаќири во својата прва прес-конференција како нов министер за информатичко општество и администрација посочи дека анализите во јавниот сектор се почнати, се прават во соработка со Европската унија а конечната слика со конкретните чекори ќе се знае во декември.

Не сакаше предвреме да калкулира колку со овој процес ќе се олабави пренатрупаниот административниот кадар.

Повеќе прочитајте на Канал5.мк