Светот на работникот

Вработен во Европската централна банка позитивен на новиот коронавирус

   Време за читање помалку од минута

Европската централна банка соопшти дека еден нејзин вработен е заразен со новиот коронавирус и тој сега ја добива неопходната медицинска нега.
Во соопштението се додава дека околу 100 колеги кои работеле во близина на пациентот привремено ќе работат од дома. Детално се исчистени и дезинфицирани се сите простории во централата на Банката, пишува Курир.

Целосниот текст прочитајте го тука