МакедонијаПравдаСветот на работникот

Гласен Текстилец приjавил фирми кои користеле државна помош, а исплатиле помала сума од минималната плата

1.3Kviews

✊📍🔜➡️Од страна на правниот тим на Гласен Текстилец, испратени се до Управа за јавни приходи пријави за фирми кои користеле државни средства за исплата на минимална плата, а исплаќале помалку од законски загарантираниот минималец.

Опфатени се фирми од Делчево, Македонска Каменица, Штип, Валандово.

Очекуваме по овие наши пријави во најкус можен рок да се произнесе Управата за јавни приходи, направи присилна наплата од фирмите за да вработените бидат исплатени, бидат казнети и јавно обелоденети – стои во фејсбук статусот на Гласен Текстилец.