Дали бевте изневерени за време на карантинот?

Речиси 50 проценти од жените одговориле потврдно, 2.000 луѓе учествуваа во истражувањето

Скоро 50 проценти од жените партнери измамени за време на пандемијата на коронарен вирус, покажа неодамнешната студија спроведена во Соединетите држави. Сајтот dating.com спроведе истражување во кое учествуваа 2.000 луѓе, а прашањето беше дали тие биле изневерени во периодот од март, за време на карантин, до денес.

Резултатот ги изненади сите, а тоа е дека дури 55 проценти одговорија потврдно. Од испитаните, 45 проценти се жени и само 15 проценти се мажи, пишува Инсајдер.

Причините за изневерата не се изненадувачки. Една третина велат дека биле измамени затоа што партнерот чувствувал стари искри со екс, т.е. поранешниот, додека 20% од нив рекле дека се случило истото, но со нова личност.

Одличен тест

Марија Саливан, потпретседателка на dating.com, рече дека карантинот е одличен тест за сите парови, некои ја зајакнале врската и се запознале уште подобро, додека некои сфатиле дека не се баш едни за други. Истражувањата покажаа дека многумина се обратиле на интернет апликации и страници за средби во овој тежок и предизвикувачки период.

Двајца психолози од универзитетот во Тенеси неодамна објавија дека стресот за време на пандемијата ги уништува врските и дека луѓето се пренасочуваат на виртуелно дружење преку апликации за да се забавуваат, пренесува порталот Кликс.

Извор: telegraf.rs