- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Епидемиолозите од АРМ и официјално влегуваат да помагаат во епидемиолошките анкети под водство на Центарот за јавно здравје 

118views

Двајца епидемиолози од Воено-медицинскиот центар во АРМ, на барање на Центарот за јавно здравје, од утре се приклучуваат на тимот епидемиолози како засилување за спроведувањето на епидемиолошки анкети за откривање на можни заразени граѓани од вирусот ковид-19.

Истовремено, истата работа тие ќе си ја вршат и во војската.

Анкетите двајцата епидемиолози ќе ги вршат под водство на Институтот за јавно здравје, кој ги спроведува тестирањата.

Повеќе прочитајте на сдк.мк

Advertisement