(Квиз) Фриленс кариера по твоја мера: Која работа најмногу ти одговара?

Пандемијата со коронавирусот донела многу промени во сите сфери од животот, но отворила и многу можности, барем кога се во прашање работата и кариерата. Канцелариите биле заменети од дигиталните платформи кои ги избришале границите, пружајќи им шанси на многумина да се стекнат со финансиска слобода, независност и флексибилно работно време, пишува порталот Telegraf Biznis.rs. 

Тијана Велимиров својот пат како фриленсер започнала да го гради пред повеќе од пет години, а сега, низ својата онлајн програма, им помага на другите да се стекнат или унапредат компентенциите потребни за излегување на глобалниот пазар. Таа истакнува:

„Фриленсер е самовработено лице кои не работи само за една компанија, туку за поголем број на клиенти, поединци или претпријатија. Тоа значи дека има слободна волја самостојно да ги одредува клиентите, работното време, висината на платата и местото на кое ја извршува работата која ја сака“. 

Повеќе десетина луѓе веќе поминале низ оваа програма и започнале успешна фриленс кариера. Доколку размислуваш во овој правец, можеби овие прашања ќе ти помогнат да донесеш одлука кој тип на фриленсер си и која платформа е по твоја мера. 

Извор: Telegraf Biznis

Фото: Brooke Cagle/Unsplash