ПравдаСветот на работникот

Компаниите со заштитна опрема и дистанцирање во производството за безбедни производи на потрошувачите

206views

Заштитна опрема за работниците во производствените капацитети, обезбедување растојание од ,1,5 до два метра меѓу нив и по потреба во повеќе смени, се дел од мерките за заштита од ширење на коронавирусот што ги донесе Владата со уредба, а кои според дел од компаниите што ги контактиравме се веќе секојдневна рутина во производствениот процес. Посочуваат дека сите мерки се применуваат, а целта е безбедни произоди и задоволување на потребите на потрошувачите, кои за одредени најосновни продукти се и зголемени.

Повеќе прочитајте на makpress.mk

Advertisement