- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

Левица бара зголемување на испратнината на работниците за дополнителна нето плата!

Здружението на лица со церебрална парализа-Велес бара од Владата да бидат вклучени во петтиот пакет економски мерки - Работник
741views

Фејсбук статус на Трудовиот сектор на Левица:

Во капиталистичкото општество, за жал, често се случува работниците да останат без своите работни места поради технолошки вишок и да бидат препуштени сами на себе.
Поради тоа во законите во Република Македонија е предвидена своевидна компензација поради губењето на работниот однос, односно обврска на работодавачот да исплати испратнина на работникот. За волја на вистината испратнината во овој момент не е на завидно ниво и истата е потребно да биде зголемена!
Затоа, Левица како политичка партија која што активно се залага за подобрување на работничките права предвидува ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ИСПРАТНИНАТА ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА НЕТО ПЛАТА!
Така, оние кои што требало да добијат една нето плата, со нашите законски измени ќе добијат ДВЕ, оние кои што треба да добијат две, со законските измени ќе добијат ТРИ нето плати, итн. !
Левица е и ќе продолжи да биде единствен заштитник на работниците во Република Македонија!
 
 

Во капиталистичкото општество, за жал, често се случува работниците да останат без своите работни места поради…

Posted by Левица – Трудов сектор on Saturday, March 6, 2021