- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Лидл започнува да вработува во Македонија: Погледнете ги огласите

„Лидл” отвара супермаркет во земјава - Работник
5.04Kviews

Германскиот интернационален синџир на супермаркети „Лидл“ регрутира кадри во Македонија. Зависно од позициите, се бараат најмалку 2 години искуство, добро познавање на англиски или германски јазик

По влегувањето во Словенија, Хрватска и Србија, германскиот трговски синџир „Лидл“ ќе го отвори својот прв супермаркет и во Северна Македонија, објави специјализираниот портал „Јуропеан Супермаркет Магазин“ (ЕСМ), со седиште во ирскиот главен град Даблин.

Германската компанија неодамна регистрирала своја подружница во земјава под името „Лидл Северна Македонија“, која ќе биде под надлежност на бугарскиот огранок на „Лидл“.

Бугарските менаџери засега не даваат повеќе детали, и покрај информациите дека веќе разговараат со градоначалници за можни локации во повеќе градови низ Македонија.

За потребите на „Лидл“, The HeadHunter Group, компанијата за регрутација објавува огласи за:

It systems consultant – Business solutions
линк за повеќе детали и аплицирање

Construction specialist – site manager
линк за повеќе детали и аплицирање

It systems consultant – It infrastructure management specialist
линк за повеќе детали и аплицирање

Junior it systems consultant – It infrastructure management
линк за повеќе детали и аплицирање

Junior it systems consultant -Business solutions
линк за повеќе детали и аплицирање