МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Машиновозачите бараат за нив да не важи ограничувањето за исплата на додатоци на плата и материјални трошоци

   Време за читање помалку од минута

Машинскиот персонал на Железници АД Транспорт денеска упати барање до Владата да биде изземен од одлуката за неисплаќање додатоци на плата и материјални трошоци.

Душко Чакаровски, претседател на Независниот синдкат на машиновозачите, за МИА изјави дека работните обврски ги извршуваат навереме и имаат зголемен обем на работа во товарниот сообраќај.

Повеќе прочитајте на канал5.мк