МакедонијаСветот на работникотСиндикат

„Медиумите во време на пандемија“ тема на публикацијата Новинарството како јавно добро

121views

Во оваа публикација на ССНМ ја обработуваме темата „Медиумите во време на пандемијата“ . Главниот текст на оваа тема се однесува на државната помош за медиумите и нејзиното влијание . Пренесуваме и анализа за важноста на локалните вести во време на пандемија, потребата од нови бизнис модели во новинарството и други текстови и анализи за новинарската професија .

Во овој број ќе читате:

  • Медиумите известуваат за здравствената криза, преживувајќи ја економската
  • Пандемијата покажа дека локалните вести се поважни од кога и да е
  • Ни требаат нови бизнис модели за новинарството – Извештај на Институтот Ројтерс
  • Во време на КОВИД-19 кризата, прогнозите за слободата на печатот се мрачни, анализа на Кетрин Јакобсен за Комитетот за заштита на новинарите
  • Етички размисли за известувањето за КОВИД-19
    и други анализи и текстови .

Целата публикација тука .