МакедонијаПравда

Наумовска: Учебната година може да почне и на 10 септември

Наумовска: Учебната година - Работник
113views

Почетокот (на учебната година) не мора да биде 15-ти, може да биде и 10 септември. Ако Собранието побрзо биде функционално и ги има формирано работните тела односно комисиите, и ако тие законски измени ги изгласаат, можеби и побргу да биде донесена конечната одлука кога да почне учебната година – вели заменик-министерката за образование Елизабета Наумовска.

Денеска, на седница на Владата која почна на пладне, точка на дневен ред се предложените протоколи за реализација на наставата според конечниот предлог на Комисијата за заразни болести таа да се одвива онлајн, а следење со физичко присуство да важи само за учениците од прво до трето одделение и за училишатата со помал број ученици согласно со епидемилошката состојба во одредена средина.

Повеќе прочитајте на независен.мк