МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Неделков до наставниците на кои не им е исплатена прекувремена работа: Да се обратите за совет во вашиот Регионален одбор

Неделков до наставниците - Работник
107views
Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК Јаким Неделков ги повика сите наставници кои во изминатиот период работеле со две групи на ученици, а за тоа соодветно не биле платени со октомвриската плата да се обратат до Регионалниот одбор на СОНК во нивниот регион за совет и помош околу постапката што треба да ја спроведат, за да го остварат нивното право за исплата на прекувремена работа.
 
 

Почитувани колеги,
Сите вие кои работевте со две групи на ученици во изминатиот период, а за тоа соодветно не бевте…

Posted by Jakim Nedelkov on Wednesday, November 18, 2020