- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

НСП: Да се потпишат 532 решенија на приправниците и тие да почнат со работа

НСП организира трибина на тема- Работник
225views

Независниот синдикат на полицијата (НСП) денеска на прес-конференција побара да се потпишат 532 решенија, да им се врачат на приправниците и тие да почнат со работа во рамки на МВР.

Претседателот на НСП Гоце Делчев Тодев соопшти дека поднеле барање до премиерот, министерот за внатрешни работи и дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи. Појасни дека бараат приправници кои исполниле пет месеци од нивното стажирање, тоа од Владата да биде земено предвид, да биде сопрено, завршено и тие да ги добијат соодветните овластувања. За што, како што рече, Владата го прифати како еден од нашите предлози, донесоа Уредба, се беше позитивно решено.

Advertisement

Повеќе прочитајте на канал5.мк

Advertisement
Advertisement