МакедонијаПравдаСиндикат

Отворено писмо до ректорот на УКИМ проф.др.Никола Јанкуловски

   Време за читање помалку од минута

Почитуван Ректоре.

Јас сум Гордана Попсимонова, вработена на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје како редовен професор. Член сум на Независниот акдемски синдикат (НАкС)од првиот ден на неговото основање. Ете, покрај професорката Најчевска и професорката Стевановиќ, имате уште една адреса на која можете лично да се обратите, ставајќи го во втор план значењето и делувањето на НАкС, пишува професорката Попсимонова во отвореното писмо објавено во Фокус.

Целосното писмо прочитајте го тука