МакедонијаПравдаСветот на работникот

Откази од Главната медицинска сестра и уште две сестри од Инфективна

Откази од Главната медицинска сестра - Работник
217views

Докторот Ненад Лазаров вечерва на својот фејсбук профил објави дека главната медицинска сестра на Инфективната клиника во Скопје, како и уште две одделенски сестри дале отказ во еден акт.

„Причините ќе оставам да ги кажат надлежните, сестрите си кажале, ова е сериозна загуба за системот во многу лошо време…“, пишува Лазаров на својот фејсбук профил.  

Имено, во барањето за отказ на главната сестра Зорица Митиќ до ЈЗУ УК за инфективни болести и фербилни состојби стои дека причината за отказот е непочитување и деградирање на профилот медицинска сестра, како една од најважните алки во медицинскиот тим. 

Главната сестра на Инфективна клиника, и упте 2 одделенски сестри даваат отказ во еден акт.
Причините ќе оставам да ги…

Posted by Nenad Lazarov on Tuesday, September 29, 2020

Бобан Илијевски