- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Пандемијата ги претвори домовите на медиумските работници во редакции и уредништва

Пандемијата ги претвори - Работник
137views

Пандемијата го наруши работното секојдневие на новинарите и медиумските работници и ги соочи со нови предизвици. Прес конференции кои се прават онлајн, испраќање на видео, аудиоматеријали од дома, беа и сè некои од мерките за заштита од корона вирусот во Македонија. Речиси сите медиуми и новинарски куќи презедоа мерки за претпазливост и ја реорганизираа работата. Воведоа тимови, дежурства и работа од дома.

Утринското кафе на колегиум наместо во редакции, од март годинава, се пие пред лаптоп, компјутер, таблет или телефон. Работните задачи и планирањата се прават со помош на апликации за комуникација Зум, Скајп, Тимс или некоја друга алатка. Домовите на медиумските работници се претворија во уредништва и редакции во кои се прават вести .

Повеќе прочитајте на сснм.мк