ПравдаСветот на работникот

Последен ден од Регионалниот форум за безбедност и здравје при работа

   Време за читање помалку од минута

Регионалниот форум за безбедност и здравје при работа денеска продолжува со образложувањето на проблемите од страна на синдикатите на земјите учесници на форумот.

Денска, на последниот ден од форумот, синдикатите од земјите учесници заедно ќе креираат стратегија за тоа како да се подобри превенцијата на повреди и смртни случаи при работа и како да се зајакнат капацитетите за безбедност и здравје при работа.