- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Потпишан Колективен договор за вработените во АНБ

Потпишан Колективен договор - Работник
400views

На денешното одбележување на  годишнината од формирањето на Агенцијата за национална безбедност на РСМ (АНБ), претседателот на Македонскиот полициски синдикат синдикат (МПС), Марјан Кицев и директорот на АНБ Виктор Димовски го потпишаа Колективниот договор за вработените во АНБ.

Потпишувањето на овој Колективен договор претставува чин на унапредување на работничките права, акт во кој се верификувани, надградени и подобрени правата од работен однос на вработените во Агенцијата за национална безбедност(АНБ) за што, стои во соопштението од МПС, Македонскиот полициски синдикат како единствен репрезентативен синдикат во АНБ се задоволни бидејќи успеале да направат еден од најдобрите колективни договори во земјава.

Повеќе прочитајте на либертас.мк