- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

Протест на здравствените работници во Грција

Протест на здравствените - Работник
190views

Докторите и работниците ширум Грција одговорија на повикот на синдикатот ПАМЕ за протестите во болниците и здравствените установи.

Синдикатите побараа бесплатно јавно здравство и итни мерки за заштита на животите на работниците и луѓето.

Во Атина, на протестот во најголемата болница во Грција, Евангелисмос, полицијата се обидела да ги сопре здравствените работници и синдикалците да не протестираат, но нивниот цврст одговор ги одвратил од намерата.