- Advertisement -
ЗанимливостиСветот на работникот

Работници кои ќе работат од дома до 2021 година или – засекогаш ?!

Работници кои ќе работат од дома до 2021 година или - засекогаш ?! - Работник
325views

Пандемијата на коронарен вирус навлезе во сите пори на општеството, а покрај здравјето, сериозно влијае и на економијата.

Голем број компании беа принудени да ги преместуваат своите деловни активности за време на пандемијата на вируси „ковид-19“, која сè уште беснее, па многу домови станаа работни места.

Бројни компании објавија дека нивните работници нема да се вратат во компаниите до 2021 година, а Твитер поминал чекор подалеку, така што ќе им овозможи на одредени работници да работат од дома дури и по пандемијата.

Овие одлуки доаѓаат во време кога грижата за децата, образованието и безбедноста продолжуваат да растат. Според Меѓународниот монетарен фонд, поради прекин на школувањето и градинката, жените се најпогодени од рецесијата поради пандемијата.

Покрај големите заштеди за компаниите, на многу работници им се допаѓа и пофлексибилната атмосфера и удобноста на домот, но има и такви за кои работата е многу побитна од дома.

Извор: biznis.telegraf.rs