МакедонијаСиндикат

Ралповски: Немаше подобрување на работничките права во 2019 година

   Време за читање помалку од минута

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС денеска одржа Национална конференција на тема „улогата и влијанието на синдикатите во општеството“,

Претседателот на КСС, Благоја Ралповски ја оцени 2019 година како година во која нема подобрување во полето на работничките права и дека социјалниот дијалог е на ниско ниво.

Во продолжение погледнете ги изјавите на Претседателот на КСС, Благоја Ралповски и Проф.д-р Лазар Јовевски: