Рафајловски: Заштитите се од Ковид-19 и помогнете ни

„Носам заштитна маска за да се заштитам од Ковид-19, како и од специфичноста на нашата гранка и големиот ризик на трансмисија. На Универитетската клиника за уво, нос и грло уште од самиот почеток се превземаат сите препораки од Министерството за здравство. Апелирам до сите да ги почитуваат препораките. Да носат заштитна маска, редовно да ги мијат и дезинфицираат рацете и да ја одржуваат потребната дистанца. Со мерките за самозаштита се заштитуваме самите себе, но и нашите најблиски!“

Ненад Рафајловски, специјализант на Клиниката за уво, нос и грло.

#НосиМаска #ЗаштитиСе #ПомогниНи