- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК со кампања против намалувањето на платите

СОНК: Прво да се направи пробен проект- Работник
2.43Kviews

Самостојниот синдикат за обвразование, наука и култура – СОНК започна кампања против намалувањето на платите во дејностите коишто ги опфаќа.

Тие со објава на Фејсбук побараа да не се намалуваат платите на вработените во образованието, науката и културата. Нивниот пост масовно се споделува од нивните членови кои се приклучија во кампањата.

Advertisement

Имено, СОНК беше еден од првите синдикати кои се побуни за предлог мерката на СДСМ за намалување на платите во јавниот сектор на минимални 14,500 денари.

 

Advertisement
Advertisement

Advertisement