МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СПМ до МВР: Кога ќе се пофалите дека сте распишале тендер за нови униформи?

СПМ - Работник
329views
Министерство за внатрешни работи

: Одлично, се пофаливте ДЕКА СТЕ за граѓаните. Плус се отепавте од “Фалење” дека секој ден казнувате. Од сликите гледаме дека како Министерство СТЕ за граѓаните. Тоа нас како Синдикат не не интересира и не е наше да цениме. Туку друго ни беше муабетот:

Како СИНДИКАТ НА ПОЛИЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА не интересира⁉️
1️⃣ Кога ќе се пофалите дека сте распишале ТЕНДЕР за сите видови униформа, опрема итн,
2️⃣Кога ќе се пофалите дека повеќе НЕМА ДА ИМА незаконски распоредувања,
3️⃣Кога ќе се пофалите дека конечно вработените во Полицијата ќе добијат додаток во борбата со КОРОНА вирусот,
4️⃣Кога ќе се пофалите дека е донесен НОВ Колективен договор во МВР оти овој веќе 3 години е со поминат рок,
5️⃣Кога ќе се пофалите дека КОНЕЧНО на чело во МВР ќе дојдат ПРОФЕСИОНАЛЦИ,
6️⃣Кога ќе се пофалите дека сте кажале СТОП за мобингот,
7️⃣Кога ќе се пофалите дека ЌЕ ЈА ПОКАЧИТЕ ПЛАТАТА во Полицијата,
8️⃣…….
На самиот крај : КОГА ЌЕ СЕ ПОФАЛИТЕ ДЕКА МВР Е И ЗА ВРАБОТЕНИТЕ‼️
‼️❗❗❗‼️ КОГА⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️
 

Министерство за внатрешни работи : Одлично, се пофаливте ДЕКА СТЕ за граѓаните. Плус се отепавте од “Фалење” дека секој…

Posted by Синдикат на Полиција во Македонија – СПМ on Tuesday, October 20, 2020