- Advertisement -
Занимливости

Тие се тврдоглави и не сакаат да слушаат наредби: Овие шест раси на кучиња се најтешки за тренирање.

654views

Некои кучиња се многу тешки за тренирање. И покрај тоа што некои кучиња се многу симпатични, тренингот со нив може да биде фрустрирачки затоа што некои раси се многу тврдоглави или склони кон непослушност.

Порталот „Embrace“ наведе шест раси кои се сметаат за најтешки за обука и со кои се потребни многу повеќе тренирање за да се научи послушноста

Advertisement

Бигл

Ако сте сопственик на оваа раса, проверете дали вашиот дом е секогаш чист затоа што тие сакаат да посегнат по сè што доаѓа на нивниот пат. Повеќето од нив се многу енергични, со што се отежнува тренирањето. Ним им треба многу време за да се навикнат на командите.

Advertisement
Advertisement

Ротвајлер

Нивниот застрашувачки изглед остава погрешен впечаток на агресивни кучиња на многу луѓе. Сепак, ова куче е крајно лојално на своите сопственици, но само ако е добро обучено. Причината зошто оваа раса има лоша репутација е затоа што многу од нив не се соодветно тренирани. Како резултат на тоа, тие не се согласуваат со странци и се премногу заштитнички настроени кон домот.

Шар Пеи

Оваа раса кучиња не се придружуваат најдобро со децата и честопати се случува да напаѓа други животни или луѓе. Тој е многу чуварски способен и ја брани својата територија.

Авганистанска песна

Иако ова куче е познато дека е многу интелигентно, исто така е многу тврдоглаво. Авганистанската песна честопати прави што сака и кога сака. Можеби ќе ги слуша вашите наредби некое време, но подоцна ќе се премисли и ќе продолжи сам по свое.

Хаски

Повеќето луѓе ќе се согласат дека Сибирска Хаска е убаво куче. Бидејќи е многу активна раса, потребна е многу обука, што им отежнува на некои сопственици да се грижат за Хаската. Исто така, хаски може да одбие послушност ако одредена активност му здосади.

Англиски Басет

Англискиот басет е познат по својата брзина. Скоро е невозможно да се запре и затоа може да биде фрустрирачки да се обучи куче кое одзема многу време за да се фати. Потребно е трпеливост.

Извор: Telegraf.rs

Advertisement