ПравдаСветот на работникот

Училишта во Kуманово добиле известување – наместо покачување, 1000 денари „скратени“ плати на класните раководители

   Време за читање помалку од минута

За илјада денари, класните раководители од училиштата во Куманово ќе добијат помала октомвриска, ноемвриска и декемвриска плата. Причината е општината нема доволно средства. Неколку наставници од Куманово ја потврдија оваа информација, но се плашат да зборуваат пред камерата, од страв да не бидат избркани од работа, објави ТВ 21

Целосниот текст прочитајте го тука