- Advertisement -
Правда

Фактор: Кабелските оператори ги гасат каналите од 2 март

Кабелските оператори - Работник
560views

Од понеделник операторите повеќе нема да ги реемитуваат сите домашни и странски канали освен трите канали на Македонската радиотелевизија (МТВ), дознава Фактор. Одлуката е донесена и своевидниот медиумски мрак ќе стартува од 2 март од полноќ. Здружението на информатичко-комуникациски технологии во кои се обединети сите оператори ова го најави уште во вторникот кога соопштија дека ваквата одлука се должи на новите измени на Законот за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги (ЗААВМУ), што ги донесе Собранието на 16 фeвруари, на денот на распуштањето, по скратена и нетранспарентна постапка и без претходна јавна расправа, пишува Фактор.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement