Правда

Федерацијата на новинари објави совети за медиумските работници во време на корона кризата

   Време за читање помалку од минута

Меѓународната федерација на новинари (МФН) најголемата организација во светот која претставува 600.000 членови од 146 земји ги објави советите за медиумите да преземат мерки на претпазливост и почитување на препораките од здравствените експерти во ова време на здравствена криза, пишува Мета.

Советите прочитајте ги тука