МакедонијаСиндикат

Јанкуловски го брани предлогот за нов синдикат

   Време за читање помалку од минута

Ректорот на УКИМ, Никола Јанкуловски, останува на ставот дека се неосновани нападите за колективниот договор и формирањето на нова синдикална организација. За обвинувањата од Независниот академски синдикат за обидот за упад во синдикалното организирање од страна на Ректорот и  на Министерството за образование, реткорот Јанкуловски тврди дека не вршат притисок, но и  дека шансата за покачување на платите за 10 отсто не треба да се пропушти, пишува АлсатМ.

Целосниот текст прочитајте го тука