- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Џонсон: До петтина од британските работници може да се разболат од Ковид-19

Џонсон: До петтина - Работник
180views

Секој петти работник во Велика Британија во исто време би можел да биде болен од „Ковид-19″ во „неделата во која епидемијата ќе го достигне врвот”, соопшти британската Влада презентирајќи ги своите планови за справување со новиот коронавирус.

Британскиот премиер Борис Џонсон сепак истакна дека толку високиот степен на болни е само претпоставка.

Advertisement

Планот за борба против ширењето на ковид-19 на британската Влада вклучува евентуално затворање на училишта, работа од дома, како и вклучување на армијата во работата на полицијата, доколку недостасува персонал.

– Доколку во полицијата недостасува многу персонал, дејствувањето ќе се концентрира на „одговор на сериозни злосторства и одржување јавен ред”, рече Џонсон и додаде дека армијата секогаш е подготвена да помогне ако има потреба.

Advertisement
Advertisement

Advertisement