- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

6,704 здравствени работници се вакцинирани со првата доза, а 2,572 со втората доза на вакцини

6,704 здравствени работници се вакцинирани - Работник
143views

Институтот за јавно здравје информираше дека заклучно со 22 март, вакцинирани се вкупно 6,704 здравстевни работници со прва доза (4,002 – Фајзер/Бајнонтек и 2,702 – Спутник) и 2,572 (Фајзер/Бајонтек) со втора доза на вакцина против Ковид – 19.