- Advertisement -
НовостиПравда

Kaко во кoмyнизмoт: Дpaчевчани ги гyбaт свoите имoти пopaди гacoводот

466views

Гасификацијата на Скопје во Драчево создаде сериозни проблеми за граѓаните кои напоменуваат дека немаат добиено ниту експроприација за одземеното земјиште, ниту пак некој ги конслутирал.

Тие напоменуваат дека се работи за околу 100-тина плацеви за кои државата нуди смешна цена под пазарната, а дел од граѓаниет немаат добиено воопшто никаква понуда за експропријација.

-Немаме разоварано со никого, се работи за околу 100-тина парцели низ коиминува трасата. Има три различни ситуации околу тие парцели, првата е што сопствениците на многу мал број од тие парцели имаат добиено решение за експропријација и се имате согласено само тројца сопственици на експропријација, останатите не се согласуваат бидејќи цената за експропријација која е понудена е смешно ниска и е под пазарната цена на овие парцели, вели гневниот граѓанин.

Повеќе на Инфомакс.мк