Потпретседателката на ЕИБ, Лилјана Павлова, ја потврди посветеноста на зелената транзиција во Северна Македонија

За време на посетата на Европската инвестициска банка (ЕИБ) на Скопје, потпретседателката на ЕИБ, Лилјана Павлова, ја потврди посветеноста на

Прочитај повеќе

Инвестициите на ЕИБ достигнаа 853 милиони евра во Западен Балкан во 2021 година зголемувајќи ја поддршката за зелени и дигитални проекти

Групацијата на Европската инвестициска банка (ЕИБ), банката на Европската Унија, инвестираше севкупно 853 милиони евра низ Западен Балкан во 2021

Прочитај повеќе

Извештај за инвестиции на ЕИБ за 2022 година: инвестициите во Европската Унија закрепнуваат додека социјалните и географските нееднаквости растат

Инвестиции во Европа: невиден шок и брзо враќање на инвестициите поддржани со јавна интервенција Поддршката беше насочена кон краткорочните потреби

Прочитај повеќе

Тим Европа: ЕИБ продолжува да инвестира во засилувањето на сигурноста на снабдувањето со енергија на Западен Балкан

Инвестицијата на ЕИБ, преку овој приоритетен проект за енергетска инфраструктура на ЕУ, ќе ја подобри енергетската сигурност преку диверзификација на

Прочитај повеќе

Новата анкета на ЕИБ покажува позитивен развој на настаните во банкарското кредитирање во Централна, Источна и Југоисточна Европа

Побарувачката на заеми се зголеми, а пристапот до кредити е олеснет во Централна, Источна и Југоисточна Европа – но подобрувањата

Прочитај повеќе

Поддршка од 100 милиони евра од ЕИБ за македонските мали и средни претпријатија

Нови 100 милиони евра доби земјава од Европската инвестициска банка (ЕИБ) наменети за поддршка на петпријатијатам со договор што беше

Прочитај повеќе