Тренчевска: Билатералната соработка со Република Франција продолжува, вложуваме во унапредување на родовата еднаквост и пазарот на трудот

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска се сретна со Амбасадорот на Франција Сирил Бoмгартнер. На средбата се

Прочитај повеќе

ЕСС: „Зачувување на секое работно место и почитување на работничките права, затоа што сечиј труд е важен“

На свечената седница на Економско – социјалниот совет, а во духот на Меѓународниот ден на трудот, се обратија претседателот на

Прочитај повеќе

Оние што ќе работат во недела да добијат додаток на плата и дополнителен слободен ден

Економско-социјалниот совет (ЕСС) на денешната седница продолжи со дискусијата за предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за работни односи,

Прочитај повеќе

Шахпаска пред ЕСС го презентира предлог – законот за недела неработен ден

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска пред членовите на Економско-социјалниот совет ја презентираше последната верзија на Предлог-законот

Прочитај повеќе

Информацијата за спроведување на исплата на регрес за годишен одмор, на дневен ред на економско – социјалниот совет

Денеска се одржа 52 – та седница на економско – социјалниот совет – ЕСС при Министерството за труд и социјална

Прочитај повеќе