archiveКПУ

МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Јовановски: Во КПУ Затвор – Скопје не треба да се носат заразени лица, без да има изолирани оддели

Имено, голем дел на европски невладини организации ја изразија неподготвеноста на затворите и притворите да примат заболени лица од корона...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Јовановски: Обуката на затворските полицајци е круцијална за унапредување на професионалноста

Бобан Илијевски Недоволната обука на новите кадри на затворската полиција е причината за ниската професионалност на КПУ Затвор - Скопје,...
МакедонијаПравдаСиндикат

Синдикат на КПУ Скопје: Или вклучување во изработка на колективниот договор или протест пред Министерство за Правда

Синдикатот на Казнено Поправната Установа- Затвор - Скопје при Синдикатот за администрација и државна управа - САДУ биле исклучени од...